uw bestelling bij Anthémis aromatherapie

Ricinus olie virgin

Ricinus olie virgin
ArtikelcodeE6150
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Ricinus virgin
Ricinus communis
oorsprongsland Noordafrika /
1e persing uit de zaden

Ricinus virgin olie geperst 50 ml.

E6150-50
€ 2.95

Ricinus virgin olie geperst 100 ml.

E6150-100
€ 4.95

Ricinus virgin olie geperst 250 ml.

E6150-250
€ 11.75

Ricinus virgin olie geperst 500 ml.

E6150-500
€ 21.50

Ricinus virgin olie geperst 1000 ml.

E6150-1
€ 38.50
Ricinusolie wordt gewonnen door koude persing of rafinatie van de zaden van Ricinus Communis, een plant uit de Euphorbiaceae-familie.  Deze komt oorspronkelijk uit tropisch Afrika, maar wordt nu voor de produktie van Castor-olie op grote schaal verbouwd in India, China en Brazilië.
Geraffineerde ricinus-olie wordt in de oorsprongsgebieden gebruikt om te koken/bakken.

De ongeraffineerde koudgeperste ricinusolie is geschikt voor algemene huidverzorging en plaatselijke toepassing. De olie heeft een dikke textuur en wordt relatief langzaam door de huid opgenomen.
Castor is ook bekend als 'Palm van Christus' vanwege de helende eigenschappen van zijn olie.
Hij heeft ontstekingsremmende, verzachtende en laxerende eigenschappen.
In vette zalven wordt Ricinusolie als emollientia toegepast, het maakt de huid zacht en soepel, bovendien heeft het een afdekkende werking.
De olie beschermt de huid tegen water en wateroplosbare schadelijke stoffen. Onder de door de olie gevormde beschermende laag kunnen wonden en fissuren goed genezen.

Ricinusolie wordt plaatselijk aangebracht om de huidtextuur te verbeteren en de hydratatie van de huid te bevorderen. Het aanwezige ricinolzuur vormt een beschermend vochtlaagje op de huid.en wordt om die reden veel aan huidverzorgingsproducten toegevoegd. Het kan ook de groei van huidweefsel stimuleren, wat resulteert in een jonger uitziende huid.

Ricinusolie heeft huidherstellende en verjongende eigenschappen die helpen bij de behandeling van droge huidaandoeningen zoals dermatitis en psoriasis. Daarnaast is het ook van nature antimicrobieel en kan het acne en puistjes verminderen. Het is om deze reden dat ricinusolie, die langzaam wordt opgenomen, nog steeds wordt gebruikt om acne te behandelen en het geschikt maakt voor een huid die gevoelig is voor acne. Het heeft herkenbare wondgenezende eigenschappen en kan ook het verschijnen van vlekken, littekens en puistjes verminderen

Ricinusolie is geschikt voor alle huidtypes, ook voor de gevoelige. Hoewel het ook puur gebruikt kan worden, wordt het meestal toegevoegd aan huidverzorgingsproducten en cosmetische producten zoals crèmes, lotions, haarverzorgingsproducten, lichaamsverzorgingsproducten, lippenbalsems enz. Castorolie kan vanwege de milde aard rechtstreeks op de huid worden aangebracht.

Bewaren:
Het wordt aanbevolen om drageroliën op een koele, donkere plaats te bewaren om hun versheid en maximale houdbaarheid te waarborgen. Als ze gekoeld bewaard worden dienen ze voor het gebruik op kamertemperatuur gebracht te worden.

            

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar
Schrijf een review