uw bestelling bij Anthémis aromatherapie

Ricinus virgin biologisch

Ricinus virgin biologisch
ArtikelcodeE7150
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
BIOLOGISCH
gecertificeerd  door USDA Organic
Ricinus virgin
Castor oil
Ricinus armenuaca
oorsprongsland India /
koudgeperst uit de zaden, 1e persing

Ricinus olie biologisch 50 ml.

E1750
€ 3.50

Ricinus olie biologisch 100 ml.

E7150-100
€ 5.95

Ricinus olie biologisch 250 ml.

E7150-250
€ 9.95

Ricinus olie biologisch 500 ml.

E7150-500
€ 18.50

Ricinus olie biologisch 1000 ml.

E7150-1
€ 34.50
Onze biologische koudgeperste Castorolie is puur, natuurlijk en ongeraffineerd. Er worden geen chemicaliën of conserveringsmiddelen toegevoegd. Via een mechanisch proces is deze ontgeurd om hem geschikt te maken voor gebruik in cosmetica.

Ricinusolie wordt gewonnen door koude persing of raffinatie van de zaden van o.a. Ricinus communis, een plant uit de Euphorbiaceae-familie.  Deze komt oorspronkelijk uit tropisch Afrika, maar wordt nu voor de produktie van Castor-olie op grote schaal verbouwd in India, China en Brazilië.

De ongeraffineerde koudgeperste ricinusolie is geschikt voor algemene huidverzorging en plaatselijke toepassing. De olie heeft een dikke textuur en wordt relatief langzaam door de huid opgenomen.
Castor is ook bekend als 'Palm van Christus' vanwege de helende eigenschappen van zijn olie.
Hij heeft ontstekingsremmende, verzachtende en laxerende eigenschappen.

In vette zalven wordt Ricinusolie als emollientia toegepast, het maakt de huid zacht en soepel, bovendien heeft het een afdekkende werking.
De olie beschermt de huid tegen water en wateroplosbare schadelijke stoffen. Onder de door de olie gevormde beschermende laag kunnen wonden en fissuren goed genezen.

Ricinusolie wordt plaatselijk aangebracht om de huidtextuur te verbeteren en de hydratie van de huid te bevorderen. Het aanwezige ricinolzuur vormt een beschermend vochtlaagje op de huid en wordt om die reden veel aan huidverzorgingsproducten toegevoegd. Het kan ook de groei van huidweefsel stimuleren, wat resulteert in een jonger uitziende huid.

Ricinusolie heeft huidherstellende en verjongende eigenschappen die helpen bij de behandeling van droge huidaandoeningen zoals dermatitis en psoriasis. Daarnaast is het ook van nature antimicrobieel en kan het acne en puistjes verminderen. Het is om deze reden dat ricinusolie, die langzaam wordt opgenomen, nog steeds wordt gebruikt om acne te behandelen en het geschikt maakt voor een huid die gevoelig is voor acne. Het heeft herkenbare wondgenezende eigenschappen en kan ook het verschijnen van vlekken, littekens en puistjes verminderen

Ricinusolie is geschikt voor alle huidtypes, ook voor de gevoelige. Hoewel het ook puur gebruikt kan worden, wordt het vanwege de hydraterende en voedende eigenschappen, meestal toegevoegd aan huidverzorgingsproducten en cosmetische producten zoals crèmes, lotions, haarverzorgingsproducten, lichaamsverzorgingsproducten, lippenbalsems enz.
Castorolie kan vanwege de milde aard rechtstreeks op de huid worden aangebracht.

Bewaren:
Het wordt aanbevolen om drageroliën op een koele, donkere plaats te bewaren om hun versheid en maximale houdbaarheid te waarborgen. Als ze gekoeld bewaard worden dienen ze voor het gebruik op kamertemperatuur gebracht te worden.

            

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar
Schrijf een review